9 anledningar till varför företag ska välja Office 365

Written by Victoria Lindén. Posted in Office 365

Att välja IT-stöd kräver noggrant övervägande och det kan kännas lite krångligt att påbörja arbetet med att byta system. Men att använda Office 365 har så många fördelar att det är värt det krångel det kan innebära.

Vi ger er här 9 anledningar varför ni ska välja Office 365!

 1. Det är en kostnadseffektiv lösning

  En anledning till varför ni ska välja Office 365 är att ni kan sänka era kostnader utan att kompromissa med varken säkerhet eller kvalitet. Ni slipper kostnader för att själva sköta driften och se till att allt fungerar hela tiden och ni behöver inte heller betala för servrar och övrig hårdvara som tidigare behövts. Allt inkluderas i molnplattformen som Office 365 bygger på. Det arbete som ni själva tidigare utfört, så som backuplösningar, uppdateringar eller installation av programvara, sköts istället automatiskt eller av den driftleverantör som ni valt. Dessutom får ni inga oförutsägbara utgifter om något händer, ni är bara en kontakt ifrån att få den hjälp ni behöver.
  Det här gäller ju generellt när man outsourcar sin IT, vilket vi skrivit mer om i bloggartikeln “Därför ska små och medelstora företag outsourca sin IT-miljö”. Administrationen för Office 365 är utformad för att passa verksamheter utan IT-personal! I en webbaserad portal kan de personer som ni själva utser enkelt och snabbt utföra administrativa uppgifter som att lägga till användare och göra inställningar.

 2. Ni får en lösning att lita på med säker lagring

  I takt med att intrång och skadliga programvaror ökar ställs allt högre krav på tillförlitlighet och säker lagring av dokument och filer. Ett driftstopp kan innebära förlorad produktivitet för företaget och i slutändan även innebära att det kostar pengar. Det här är en anledning varför ni ska välja Office 365 vilket är en stabil lösning och med en driftpartner, som till exempel Ballou, i ryggen säkrar ni upp för långa driftstopp. Med Office 365 får ni tillgång till samma system och verktyg som används av Microsoft och andra företag runt om i världen för skydd av e-post, dokument och nätverk. De här systemen scannar hela tiden dina meddelanden och dokument för att upptäcka spam och skadlig programvara. Vi är medvetna om att säkerheten är en av de största anledningarna till oro inför att byta till en molnbaserad lösning. När man investerar i Office 365 flyttas ju hela dokumenthanteringen till molnet och dessutom kommer dokumenten ha möjlighet att delas utanför kontorets väggar. Vi skulle dock vilja påstå att det skydd och den backuplösning som följer med Office 365 är av allra högsta säkerhet. Man kan även reglera vilka dokument som kan delas och med vilka det går att dela, på så sätt får företaget kontroll på detta.

 3. Det är enkelt att komma igång och enkelt att använda

  Office 365 är ett modernt verktyg som är mycket enkelt att använda. Det innebär att alla medarbetare snabbt kommer att lära sig hur det fungerar. Mycket är redan bekant eftersom det till exempel innehåller Word, Excel och Powerpoint som de flesta redan känner till. Ni behöver inte lägga tid och resurser på att lära er nya program eller lära er nya termer.
  Vi på Ballou erbjuder oss även att sköta migreringen åt er för att hjälpa er att komma igång på ett smidigt sätt.

 4. Er arbetsplats blir mobil och flexibel

  Allt fler företag ser värdet och framför allt potentialen med en mobil arbetsplats. De mobila enheter som vi har tillgång till skapar en flexibilitet och produktivitet som attraherar många. Med Office 365 har ni tillgång till appar, dokument och andra tjänster oavsett var du är, vilken enhet du använder eller vilken tid du arbetar.  Era medarbetare kan sitta hemma, i skidliften eller hos kunden och på ett enkelt sätt ändå arbeta med tillgång till exakt samma saker som på kontoret. Skype gör det möjligt för er att ha onlinemöten med upp till 250 deltagare samtidigt vilket är ytterligare en anledning till varför ni ska välja Office 365.
  Vill du läsa mer om tips för en mobil arbetsplats kan du läsa vår bloggartikel ”10 bästa tipsen för en mobil och attraktiv arbetsplats”.

 5. Ni får möjlighet till effektivare samarbete och kommunikation

  En stor anledning till varför man ska välja Office 365 är för att förenkla och effektivisera samarbete och kommunikation mellan kollegor. Även när det gäller att förbättra och effektivisera kommunikation med externa samarbetspartners och kunder så är Office 365 ett ypperligt verktyg.Alla medarbetare vill ha åtkomst till den absolut senaste versionen av dokument, oavsett vilken enhet man använder eller var i världen vi befinner oss. Att dela dokument och filer har aldrig varit enklare och ger många nya möjligheter. Genom att samla alla dokument på ett och samma ställe och göra det tillgängligt överallt ifrån så har man skapat en grund för ett effektivt samarbete. Med Office 365 går det till och med att arbeta samtidigt i ett dokument. Direkt på din skärm i realtid ser du vilka andra som för tillfället arbetar i dokumentet och vilka ändringar de gör. Det går givetvis även att hantera dokument offline och då synkroniseras allt sedan automatiskt med servern när du sedan ansluter dig.Office 365 hjälper anställda att kommunicera mer och effektivt! Genom Sharepoint och e-post i Exchange, mötesmöjligheter i Skype och sociala nätverk genom Yammer får man en komplett lösning för kommunikation.

 6. En plattform med allt ni behöver

  Office 365 är en komplett plattform. För många företag erbjuder Office 365 allt som de anställda behöver för en effektiv arbetsdag som till exempel e-post, Officepaketet, sociala nätverk genom Yammer, snabbmeddelanden och onlinemöte genom Skype och fildelning och lagringsutrymme genom Sharepoint. Ni väljer själva vilka applikationer ni vill använda och dessa samlas på ett ställe i ett enhetligt gränssnitt.
  Ni kan läsa mer här om vad som ingår i Office 365 och vilka paket ni kan välja mellan.

 7. Ni får tillgång till professionell e-post

  I Office 365 ingår alltså Microsoft Exchange som erbjuder en komplett lösning för e-post, kalender och kontakter. Postlådor med ett lagringsutrymme på 50 GB per användare och möjlighet att skicka och ta emot meddelande på upp till 150 MB. Tillsammans med branschledande skydd mot skräppost och skadlig programvara blir det en professionell e-postlösning med allt ni behöver.

 8. Ni är alltid uppdaterade med de senaste versionerna

  Om ni väljer Office 365 får ni alltid tillgång till de senaste versionerna av de applikationer och verktyg som ingår. Inga fler stora uppgraderingsprojekt, allt sköts i mindre steg och kontinuerligt vilket underlättar avsevärt för er. Det innebär också att alla i företaget använder samma versioner vilket minimerar problem med kompabilitet vid delning av filer.Det innebär ju även att till exempel antivirussystem alltid är uppdaterade med senaste versionen och därmed ger det bästa skyddet för din e-post.

 9. Det ger er en ökad trygghet

  För små och medelstora företag finns inte alltid möjligheten att anställa IT-personal med full kompetens inom till exempel e-post och lagring. Med en molntjänst som Office 365 är det leverantören som har hand om lösningen och du får även tillgång till en support. Med Ballou som driftpartner får ni tillgång till svensk support helt utan extra kostnad. Det här gör att du inte står ensam när en svårighet dyker upp – hjälpen är bara ett samtal bort.

 

Utnyttja kraften som Office 365 kan ge er! Det är en modern och säker lösning som öppnar upp för helt nya former av samarbete både inom och utanför det egna företaget. Det är de främsta anledningarna till varför ni ska välja Office 365.

Vi tycker att du ska boka tid för ett möte med oss så att vi får höra mer om er verksamhet och vilka utmaningar ni står inför. Vi hjälper er att bena ut hur Office 365 skulle passa in hos er och vad ni behöver göra för att komma igång.
Fyll i dina uppgifter här så kontaktar vi dig och bokar in en tid!


Tags:

Trackback from your site.

Leave a comment