Ballou – en 20-åring i ny tappning

Written by Ballou. Posted in Blandat

Efter att ha varit en aktör på den svenska hostingmarknaden i 20 år uppdaterar nu Ballou sin grafiska profil, lanserar en ny logotyp och en ny webbplats. Den nya logotypen är en del i ett arbete där Ballou vill befästa sin position och stärka sitt varumärke på molnmarknaden.

Ett blått Balloumoln

En egen blå molnsymbol med ett B som i Ballou! Med en stark grafisk profil blir det enkelt för kunder och leverantörer att veta vad Ballou står för.
”Vi har under 20 år verkat i en bransch som har förändrats mycket över tid, vilket gjort att vårt tjänsteutbud anpassats efter efterfrågan under årens lopp. Nu har vi under en tid arbetat intensivt med uttrycket för vårt varumärke och hur vi bättre kan visa våra fördelar och vad vi levererar” säger Jonas Gustafsson, VD på Ballou.
”Nu tycker vi det är läge att förtydliga och befästa vår position på molnmarknaden! Vi gör det genom en tydlig logotyp som symboliserar att Ballou är lika med molnlösningar” fortsätter Jonas Gustafsson.

En erfaren aktör i ny tappning

Ballou förblir samma företag utan förändringar för kunderna – men nu i en modern tappning. Succesivt kommer företagets kommunikation ändras och andas mer av den nya profilen med bland annat den nya webbsidan. Med ett tydligt utseende siktar Ballou på att positionera sig som ett självklart alternativ på en het hostingmarknad med många aktörer.
”Vår tjänsteleverans har vi varit stolta över länge. Vi får mycket positiv feedback från våra kunder och nu är min förhoppning att vår visuella identitet ska spegla vad vi står för och vad vi levererar” avslutar Jonas Gustafsson.

En hybrid molnleverantör

Ballou är en hybrid molnleverantör som levererar flexibla och moderna hostinglösningar. Med ett hybridtänk kan kunden få det bästa av flera världar. Man kan kombinera olika hostingformer och plocka det bästa ur varje teknologi och funktion. Till exempel kan man kombinera Ballous olika molnfunktioner med sina lokala lösningar – allt för att effektivisera sin IT-miljö.

Ballouhunden lever vidare

Ballouhunden lever vidare tillsammans med den tjänst som den vuxit upp med och som många förknippar med den – Ballou Webbhotell! För att stärka budskapet kring Ballous olika tjänsteleveranser har vi valt att den nya logotypen står för vår hostingaffär med moln- och serverlösningar. Vår befintliga grafiska profil med Ballouhunden i spetsen lever vidare med vår webbhotellstjänst på en alldeles egen webbplats: www.ballouwebbhotell.se .

 

Välkommen till nya ballou.se!

Trackback from your site.

Leave a comment